Umum Umum

Universiti Apex Bebas Tambah Pensyarah Asing

PETALING JAYA 28 Ogos - Kerajaan akan memberi kebebasan kepada Universiti Apex yang akan ditubuhkan di bawah Pelan Strategik Pengajian Tinggi Negara untuk mengambil lebih ramai pensyarah dan pelajar asing bagi membolehkan ia melahirkan para penyelidik bertaraf Nobel Laureate.


Takungan Air Bawah Tanah Saiz Singapura Ditemui

KUALA LUMPUR: Kawasan takungan air bawah tanah dipercayai seluas Singapura, ditemui dekat Tapah di daerah Batang Padang, Perak, yang boleh dijadikan sumber alternatif bagi menangani masalah bekalan air di Selangor.


Pemansuhan Common Law Perlu Dihalusi

KUALA LUMPUR 25 Ogos - Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, sebarang cadangan untuk memansuhkan Common Law memerlukan penelitian yang menyeluruh.


Wanita Bina Modal Insan - Peranan Kaum Hawa Penting Membentuk Anak-Anak Hingga Berjaya - PM

KUALA LUMPUR 25 Ogos - Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, golongan wanita mempunyai peranan penting dalam pembangunan modal insan yang diperjuangkan pentadbirannya.


Transformasi IPT - PM Umum 3 Langkah Khas dalam Pelan Strategik Pengajian Tinggi Negara

PUTRAJAYA 27 Ogos - Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi hari ini melancarkan Pelan Strategik Pengajian Tinggi Negara yang memperkenalkan tiga langkah khas untuk mencetuskan transformasi dan membawa pembaharuan kepada institut pengajian tinggi (IPT) negara ini.